Program

Kongre Programı

17 Ekim 2022 Pazartesi – Manisa Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi

8:30 – 9:00          KAYIT

9:00 – 9:30           AÇILIŞ

Açılış Konuşmaları

9:30 – 10:30 I. Oturum (Gıda)

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Neriman BAĞDATLIOĞLU

  • Bebek Gıdalarında Mikrobiyal Gıda Güvenliği Ve Kalitesi – Doç. Dr. Nural KARAGÖZLÜ
  • Bebek Gıdalarında Kullanılan Katkı Maddeleri – Prof. Dr. Yeşim ELMACI
  • Bebek Beslenmesinde Kullanılan Süt Ürünlerinde Kimyasal Bulaşan Riskleri – Prof. Dr. Cem KARAGÖZLÜ

10:30 Poster Sergisi Açılış

10:30- 11:00 Çay/Kahve Arası

11:00 – 12:30 II. Oturum (Tıp)

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Hasan YÜKSEL

  • SAFFI nedir? – Prof. Dr. Mehmet VURAL
  • Ensuring Safe Foods for Infants (Çocuklara sağlıklı ürünler sunabilmek) – Prof. Dr. Massimo Pettoello MANTOVANİ
  • Çocuklarda Gıda Zehirlenmelerine Yaklaşım – Prof. Dr. Esra ŞEVKETOĞLU
  • Gıdalardaki Endokrin Bozucular Ve Çocuk Sağlığına Etkileri – Prof. Dr. Oya ERCAN

12:30- 14:00 Öğlen Yemeği

14:00 -14:30 Konferans

  • Mikrobiyom: Ortak Yaşam ve Etkileşimler – Prof. Dr. Funda Çetin

14:30 – 15:15 III. Oturum (Tıp)

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Metin KORKMAZ

  • Gıda Yoluyla Bulaşan Bakteriyel, Viral Enfeksiyonlar – Tanı ve korunma Prof. Dr. Sinem AKÇALI
  • Gıda Yoluyla Bulaşan Paraziter Enfeksiyonlar – Tanı ve korunma Prof. Dr. Emin LİMONCU

15:15- 15:45 Çay/Kahve Arası

15:45 – 16:45 IV Oturum (Kamu – STK – STK – Anne bakışı)

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Aydın URAL

  • Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinde Anne Ve Çocuk – Doç. Dr. Ülviyye AYDIN
  • Gıda Güvenliğinde Devletin Rolü – Prof. Dr. Kamil Okyay SINDIR –İzmir Milletvekili
  • Daha İyi Bir Yaşam İçin Güvenli Süt Üretimi – Birol Delibaş

16:45-17:30 Başarılı Posterlerden Seçilmiş Sözlü Sunular (Oral Sessions selected from successful posters)

17:30-18:15 Tartışma

Yönetici: Prof. Dr. Funda Çetin

SAFFI Projesi Nasıl Sürdürülebilir Hale Getirilir?

18:15- 18:30 Kapanış

Poster Program

Poster NoKonu
P01Bebek ve çocuk gıdalarının biyoerişilebilirlik ve/veya biyoyarayışlıklarının değerlendirilmesi – Merve Eda Eker Özkacar – Pınar Süt Mamülleri A.Ş.
P02Bebek Mamalarında Cronobacter Sakazakii Tespiti ve Önemi – Jomaa ALOMAR1, Şükran HORASAN1,2, Meltem HAMZAÇELEBİOĞLU1,2, Ece TAŞKAFA1,2 1 Kulalac Bebek Mamaları SAN. TİC. LTD. ŞTİ. 2 Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
P03Bebeklerde Fenilketonüri (PKU) Nedenleri ve Tedavisi  – Jomaa ALOMAR1, Şükran HORASAN1,2, Meltem HAMZAÇELEBİOĞLU1,2, Ece TAŞKAFA1,2 1 Kulalac Bebek Mamaları San. Tic. Ltd. Şti. 2 Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
P04Bebek Mamaları Formülasyonlarında Biyoakitf Bileşenlerin Yeri Emine ERDAĞ AKCA, Ceyda SÖBELİ, Müge UYARCAN, Dilay YILDIZ, Aslı AKPINAR Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
P05Bebek mamaları ve yeni doğan formülasyonlarında gıda güvenilirliğine yönelik biyosensör uygulamaları – Pelin ÖZKAYA  Seval DAĞBAĞLI Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Yunusemre/Manisa
P06Tahıl bazlı bebek ve küçük çocuk ek gıdalarında aflatoksinlerin önemi – Dilay YILDIZ, Ceyda SÖBELİ, Müge UYARCAN, Emine ERDAĞ AKCA,  Semra KAYAARDI Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Manisa/Türkiye

18 Ekim 2022 Salı – Teknik ve Kültürel Gezi